Mörkt och ljust men inget ljus i mörkret

Media skriver om att Maldiverna snart är under vatten om klimatet fortsätter som det gör nu. Klart vi måste skärpa oss och göra något åt saken, det är så mycket snack, välgjorda kritikerrosade filmer. Klart Köpenhamn var viktigt som attan. Men intensiteten skulle absolut varit annorlunda om det var NYC eller London som hotade försvinna. Maldiverna är liksom lite mer okej, det finns andra, högre belägna turistparadis. Självklart är det mycket på spel och politiskt ett helvetesprojekt att försöka få till ett juste avtal. Men man frågar sig om det hade varit samma långsamma agerande om det varit exempelvis Irland med lite ljusare människor som hotats att svämma över?

Och det är lätt att bli så jävla trött på att resultatet av all problemlösning alltid handlar om pengar. Obama är svart, men annars har han exakt samma mission somalla amerikanska presidenter före och förmodligen efter honom. Ändå blir jag förvånat besviken, upphetsad av den ikonbild av Obama som målas upp i distinkta färger.

Och återigen går tankarna till  de afrikanska barnen somdör hela tiden. De kommer att bli  ännu fler, ännu sjukare när klimatet torkar ut deras  redan kritiska dricksvatten.

Om ett år har vi glömt malarian, då har musikhjälpen bytt fokus och hittat något nytt hemskt för människor att hata. Och vad annat kan man göra?


Kommentarer
Postat av: Surrogat

Men ta o släpp relingen för tusan nån gång. Maldiverna kommer inte att sjunka i havet eller översvämmas inom varken min eller er livstid och gör det tillslut det så är det av helt naturliga orsaker. Sluta med att få allt negativt som händer på jorden av naturliga orsaker till att det är människans fel eller skuld. Gå å be en bön i kyrkan istället, där passar såna som ni bättre känner jag.

2009-12-22 @ 17:05:33
Postat av: Magistern

Läser inte någonstans i texten någonting om skuldbeläggande av människorna. Men det är väldigt svennebanankonspirationstänk att inte tro att människan sätter naturen ur spel.

2009-12-24 @ 00:03:17
Postat av: bojangler

Jorden kommer klara sig alldeles utmärkt.

Det är mänskligheten som kommer få det tufft. Om Maldiverna sen sjunker imorn, nästa vecka eller om hundra år är mest tråkigt för de som bor där. De kan ju alltid göra som Holländarna, bygga jävligt höga och stabila fördämningar.

Hur fanders vi i norden ska klara oss när golfströmmen stannar och skickar en ny istid på oss vette fan. Solceller, någon?

2010-01-03 @ 03:36:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0